Vorbereitungszeit: 1 Std.
Kochzeit: 45 Minuten
Mahlzeit Typ:
Beilagen
Salate und Salatdressings
Mittagessen
Bewertung:
Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
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vom Mitglied: pontik
Beetroot Salad with Walnuts & Prunes
This tangy salad popular in Eastern Europe, plays on sweet/bitter contrasts and is really healthy.
Zutaten
Anleitung
- Boil, (or steam, bake or microwave) beetroots whole in their skin. Check readiness by inserting a knife blade into the thickest part of the vegetable. When cool enough to handle, peel. Then grate on medium grater.
- Finely chop garlic, add to beetroot. Thinly dice prunes (previously soften, if too dry) and chop walnuts, add to beetroot mixture.
- Add mayonnaise, mix well. Check for salt. Allow to stand for 15 minutes before serving.
- Garnish with some walnuts, prunes (or parsley and grated hard cheese)
- Note: will keep for several days in the fridge.
39 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
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Rezensionen
Very tasty salad. Everyone liked it except the picky eater. I'd absolutely make it again.
14 Mai 18 vom Mitglied: WEWH3
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Ernährungsübersicht:
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Es sind 318 Kalorien in 1 Portion Beetroot Salad with Walnuts & Prunes.
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Kalorien Analyse: 44% fett, 48% kohlh, 8% eiw. |
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Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
Energie
1332 kJ
16%
318 kcal
Fett
16,99g
24%
Gesättigte Fette
1,671g
8%
Einfach ungesättigte Fette
2,521g
Mehrfach ungesättigte Fette
11,902g
Kohlenhydrate
41,44g
16%
Zucker
24,64g
27%
Ballaststoff
8,1g
Eiweiß
6,71g
13%
Salz
0,48g
8%
Cholesterin
1mg
Kalium
794mg
40%
Kalorien Analyse:
Kohlenhydrate (48%)
Fett (44%)
Eiweiß (8%)
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*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien
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