Vorbereitungszeit: 15 Minuten
Kochzeit: 1 Std.
Mahlzeit Typ:
Suppen
Hauptgerichte
Bewertung:
Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
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vom Mitglied: amani96
Spanish Lentils and Mushrooms
Terrific vegetarian, vegan, and gluten-free dish.
Zutaten
Anleitung
- In a large saucepan, sauté the onion and garlic with a good glug of olive oil and a pinch of salt until softened, about 3 minutes.
- Add the lentils and 4 cups of water. Bring to a boil, reduce to a simmer, and cook until tender.
- Add the smoked paprika. Season with salt, sherry vinegar, and more smoked paprika to taste. I like there to be just an edge of vinegary sourness without it being overpowering.
- Meanwhile, in a very hot sauté pan, fry the mushrooms with another glug of olive oil, turning occasionally. Try to get them to brown well on most sides. Season with salt.
- Toss the cherry tomatoes and basil with a little olive oil, sherry vinegar, and salt.
- To serve, divide the lentils into bowls. Top with the mushrooms, and top that with the salad. Give the whole thing a grind of black pepper and maybe another little dusting of smoked paprika.
87 Mitglieder haben dieses Rezept ihrem Kochbuch hinzugefügt.
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Rezensionen
Very suitable for the GI-diet. And delicious as well!
03 Dez 10 vom Mitglied: oceanroses
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The Lentils make it unsuitable for the Ancient European diet
26 Mai 10 vom Mitglied: Runesinger
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This dish was absolutely delicious!!!
21 Apr 10 vom Mitglied: amani96
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Ernährungsübersicht:
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Es sind 490 Kalorien in 1 Portion Spanish Lentils and Mushrooms.
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Kalorien Analyse: 25% fett, 51% kohlh, 24% eiw. |
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Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
Energie
2050 kJ
25%
490 kcal
Fett
13,84g
20%
Gesättigte Fette
1,929g
10%
Transfette
0g
Einfach ungesättigte Fette
9,898g
Mehrfach ungesättigte Fette
1,623g
Kohlenhydrate
64,2g
25%
Zucker
10,57g
12%
Ballaststoff
14g
Eiweiß
29,84g
60%
Salz
0,33g
6%
Cholesterin
0mg
Kalium
558mg
28%
Kalorien Analyse:
Kohlenhydrate (51%)
Fett (25%)
Eiweiß (24%)
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*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien
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